x
ingyenreklám bannercsere

Áruk

Az árucikkek piacképes áruk vagy anyagok, amelyek kielégítik az emberek szükségleteit és igényeit, és felcserélhető más azonos típusú árukra. Az olaj, kávé, cukor, az arany stb. mind példák a különböző árukra.

 

Bár a forgalmazott áru minősége kissé eltérő lehet attól függően, hogy milyen technológiát használnak stb., de az áru lényegében ugyanaz lesz. Ennek oka, hogy bizonyos paraméterek standardizálva vannak, amitől csak kismértékű szórásban lehet eltérni.

 

Ez azt jelenti, hogy az olaj, függetlenül attól, hogy hol és kinek előállították elő, hasonló minőségű lesz. Ettől eltérő példa is van pl. az elektronikai ipar, ahol a TV vagy MP3 lejátszó, ami a márkafüggő a minőséget tekintve.

 

Az adott áruk egyik jellemzője, hogy az ára a piac egészére jellemző.

Többféle árucsoportosítás van, mint pl. a puha áruk, amelyek termesztettek (pl. szója, tea), míg a kemény áruk a bányászat produktumai, mint pl. a szén.

 

Az energiahordozók az energiát, mint árut biztosítják, mint a villamos energia vagy a gáz. Ezeket az árukat „azonnal” el kell fogyasztani, tárolására ilyen áruk nem praktikusak.

 

Ha a valuták és a tőzsdei árfolyamok esnek, észre fogja venni, hogy gyakran az árucikkek ára később emelkedik.

 

Az áru kereskedelemben ritkán tapasztalunk nagy volatilitást, mert magában foglalja a kereskedelmi anyagokat és árukat, amikre mindannyiunknak szüksége van.

 

Emiatt ez mindig egy jó választás, hogy változatossá tegyük a befektetéseinket, és így maximalizáljuk a kereskedelmi jövedelmezőséget.